30 Haziran 2009 Salı

SPESİFİK İNHİBİSYON



İnsanın hayat boyu çağrışım oyunu oynadığını söylemiştim. Sevgili neokorteksimiz, can sıkıntısından kelli, arada kendini güncelliyor, bir bakıyorsun eski bir dosya masada. Kapağı da tanıdık üstelik. Merak peşini bırakmıyor, açıyorsun. Harry Pottervari bir ışık dolduruyor odayı açılan dosyadan.

Bir bakıyorsun, içindekiler, sanki daha dün yazılmış!

Gıcır gıcır!

O kadar mı keskin olur detaylar...

Okumasan, çatlarsın... Çocukken sonunu bildiğimiz masalları ısrarla anlattırdığımız gibi, yaşanmışlıkların üzerinden geçmek, acı dolu bile olsa garip bir haz verir bize...

Belki, insan anılarla varolduğundandır. Yaşanmışlıkları ölçüsünde kendini kabul ettiğindendir. "Ne olursa olsun, bana ait" dediğimizdendir. Kendini bağışlayıp benimsemektendir. Emin olma isteğindendir belki... Onlar gerçektir, yaşanmıştır ve en önemlisi bize aittir.

Arada girip toz almakta fayda var...

Evet bugün sıkıcıyım...

26 Haziran 2009 Cuma

HER ZAMAN KALBİMDESİN JACKSON...


"You Are Not Alone"Another day has goneI'm still all aloneHow could this beYou're not here with meYou never said goodbyeSomeone tell me whyDid you have to goAnd leave my world so coldEveryday I sit and ask myselfHow did love slip awaySomething whispers in my ear and saysThat you are not aloneFor I am here with youThough you're far awayI am here to stayBut you are not aloneFor I am here with youThough we're far apartYou're always in my heartBut you are not alone'Lone, 'loneWhy, 'loneJust the other nightI thought I heard you cryAsking me to comeAnd hold you in my armsI can hear your prayersYour burdens I will bearBut first I need your handThen forever can beginEveryday I sit and ask myselfHow did love slip awaySomething whispers in my ear and saysThat you are not aloneFor I am here with youThough you're far awayI am here to stayFor you are not aloneFor I am here with youThough we're far apartYou're always in my heartFor you are not aloneWhisper three words and I'll come runnin'And girl you know that I'll be thereI'll be thereYou are not aloneFor I am here with youThough you're far awayI am here to stayFor you are not aloneFor I am here with youThough we're far apartYou're always in my heartFor you are not aloneFor I am here with youThough you're far awayI am here to stayFor you are not aloneFor I am here with youThough we're far apartYou're always in my heartFor you are not alone...

25 Haziran 2009 Perşembe

UZUN İNCE BİR YOLDAYIM, GİDİYORUM GÜNDÜZ GECE...



Hayatta herşeyin bir vadesi olduğuna inananlardanım ben. Vakti dolduğunda düşer yaprak, vakti gelince karlar erir. Bütün dünya bir araya gelip yağmur yağmasını dilesek, yine o bildiği anda yağar. Zamanının gelmesini bekler, tıpkı bir ermiş gibi. Kulağına tanrı fısıldamadan açmayan çiçektir o.

Biz ne yaparsak yapalım, ya da ne yapmazsak yapmayalım, herşey öylece durur, ve hayatın o görünmez saatinin gongunu bekler.

Çocukken, zaman dediklerinde, gözümün önüne gelen bir görüntü vardı. Resmedebilsem keşke. Arasında sonsuz derinlikte bir uçurum olan iki dev kaya (bir kanyonun tepesinde olduğunuzu düşünün), ve bu ikisinin üzerinden geçen, uçlarının nereye bağlı olduğunu göremediğiniz, inanılmaz kalınlıkta iki urgan, ve iki dev kaya arasındaki o sonsuz boşluğun üzerinde bu iki urganın yarattığı düğüm.

Zaman, hala bu benim için.

Nereden gelip nereye gittiği belli olmayan, kimin hükmettiğini bilemediğim, ama mutlak bir sahibi olduğuna inandığım.

Kendi zamanıma hükmedebilseydim keşke... Ama sanırım bu aynı zamanda, bütün dünyanın zamanına hükmetme isteği olur ancak. Ne de olsa, domino taşları gibi bağlıyız birbirimize.

O vaktin dolduğu fısıldandı mı kulağımıza, içimizdeki o görevi yerine getirme aşkıyla, herşeyi öylece bırakıp, bize gösterilen yeni yolda yürüyoruz.

Yeni yollar her zaman sürprizlerle doludur ey yolcu!

Hepimiz birer Aragornuz aslında.

Birer asa elimizde, sırtımızda bir heybe. O asa, koruyucumuz bizim. Yol bulmamıza yardım eder, düşmanlarla savaşmaya yarar. Onun çağdaşı MANTIK...

O heybede ise, yol boyu ihtiyacımız olanları taşır dururuz. Onun çağdaşı TECRÜBE...

Hayat bu kadar basittir aslında işte...

Birer asamız ve birer heybemizden başka, kayde değer hiçbir şeyimiz yok bizim. Dünya denen bu labirentte, sayısız yollar kesişir birbiriyle. . Kimi zaman, yol arkadaşlarımız olur, bir süre birlikte yürürüz. Sapağa geldi mi, bir el sallayıp döner kendi yoluna.

Hayat bu kadar basittir aslında işte.

22 Haziran 2009 Pazartesi

BİR EVLİLİK NASIL KURTULUR?

Üyesi olduğum mesleki bir forum sitesi var, her sabah işe geldiğimde bir göz atarım kahvemi içerken. Mesleki konular kadar; günlük hayat, kültür, edebiyat, siyasete yönelik konularda da herkes fikrini paylaşır naçizane.
Bu sabah açtığımda; son yazılan başlık bölümünde okudum: Bir Evlilik Nasıl Kurtulur?
Kahvemi döküyordum az kalsın.
Bir evlilik neden kurtarılsın? Dahası, neden kurtarılmaya ihtiyacı olsun? Yüzme bilmeyen adam mı bu can simidi atıyorsun?
Ben hayatımda böyle saçma şey duymadım.
Evlilik kavramı çok kutsal, çok mahrem. Ancak ben, insanların birbirine iplerle bağlanamayacağını düşünüyorum. Bir insanın size tahammülü kalmadıysa, bırakın gitsin. Hatta lütfen gitsin, bir dakika durmasın.
Ama çocuklar, ama aile bütünlüğü vs vs...
Eminim, dünya üzerinde hiçbir insan yoktur ki, boşanma kararı aldığında çocuğunu düşünmesin. O insan gidiyorsa, o çocuğu, sizi ve daha bir çok şeyi gerçekten gözden çıkarmıştır. Kimseyi zorla yanınızda tutamazsınız. Onun için, evliliğinizi filan kurtarmayın, bırakın batıyorsa batsın...

13 Haziran 2009 Cumartesi

Olmaz birtanem, olmaz sevdiğim... Olmaz inan bana olmaz, aşk böyle olmaz...

Yazmıyorum kaç zamandır. Havalar güzel, ben güzel. Bi de bu aralar düşünmüyorum. Kafamı kapattım. Çünkü düşününce arızaya geçeceğim işler peşindeyim. Garip olan, feci mutluyum. İnsan hiçbir şeye "olmaz" demeyecek. Demeyecek işte.

1 Haziran 2009 Pazartesi

ÇAĞRIŞIM OYUNU

gerçek, emre, yalan, ben, paris, çark, madalyon, korsan kitap, akrabalar, annem, okul, risk, acil servis, uzun yol, babam, nişan, başkent, kaymak, hayal, çapa tıp, lal, o sınav, blog, cerrahi kliniği, içi boş, kolay, mecnun, onur, kırık dökük anılar, savaş, kedili sır defterim, umut, bugün, umut :), küllerinden doğmak, dua, yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var